Parkhuys - augustus 2012

Make-over voortuin van inloophuis Parkhuys in Almere

De voortuin van het Parkhuys in Almere was hard aan een 'make-over' toe. De 8 jaar geleden geplantte plantjes waren uitgegroeid tot enorme struiken waardoor je niet meer naar binnen of naar buiten kon kijken. Hoog tijd voor de RoparunTeam FloraHolland 'Tuinruimers'.
Van te voren was Rob Verlinden met Frits en Nitzan de tuin gaan bekijken om een plan te maken voor de aanplant. Hij gaf het team de bestelling mee: zorg voor 2 Deense containers coniferen gemengd, 250 heideplanten en nieuwe tuinaarde en dan kom ik weer.
Zo gezegd zo gedaan. De coniferen werden geregeld door Rene en gesponsord door Verloop Kwekerij uit Luttelgeest. De heideplanten mochten we ophalen bij Kwekerij Van Woudenberg in Zevenhuizen en de tuinaarde door BVB Substrates/Jardino.
Op 22 augustus hebben Nitzan, Leen, Rob en Conny met hulp van Frits en Bram van het Parkhuys de tuin geruimd! Alles met stam en wortel er uit. Aardige klus, maar in 1 dag geklaard!
Ondertussen is ook geregeld dat de 2 Deense Containers gratis en voor niets door Faber Transport werden opgehaald en naar Almere werden gebracht.
Woensdagochtend 29 augustus kwam Rob Verlinden al vroeg poolshoogte nemen. Hij maakte met Frits een eerste plant plan zogezegd, want niet alle planten waren er al. Nitzan en Conny gingen die ochtend met de bus van trouwe sponsor Taxiverhuur De Roo uit Naaldwijk eerst naar De Lier voor 2.000 liter tuinaarde, meer kon de bus niet hebben want er moesten ook nog 250 heideplanten bij. Die konden eerst nog in Zevenhuizen geraapt worden. En we kregen nog extra Calocephalus planten mee!
Helemaal super. Eerst alle aarde er in, netjes aangeharkt. Daarna de planten uitgezet en toen kwamen Leen en Pieter ons ook helpen. Met vereende kracht, zoals Pieter zei vele handjes maken licht werk, was de tuin aan het einde van de dag weer gevuld.
Daarna nog even onkruid wieden en de 'Tuinruimers' konden weer richting huis.