Het Team

Denken aan je zieke medemens en tegelijkertijd een persoonlijk doel nastreven. Waarom doen de deelnemers van het Roparunteam Royal FloraHolland zoiets?

Om te beginnen is de Roparun een uiterst sportieve uitdaging. Daarnaast is het een ook heel gezellig evenement. De Roparun is topsport en teamsport. Acht lopers zullen proberen de afstand van 530 kilometer in ongeveer 44 uur af te leggen. Iedere loper loopt een gemiddelde afstand van 65 kilometer. De lopers doen het niet alleen. Twee fietsers begeleiden hen tijdens het lopen. De begeleidende fietsers wijzen de loper de weg, schermen de loper af van het verkeer en supporten uiteraard volop. Verder bestaat het team ook nog uit twee masseurs, drie cateraars en twee chauffeurs. Ook hun inzet is gedurende de tocht absoluut vereist. Deze zware sportieve prestatie levert het team met veel enthousiasme en plezier.

Strategie van het team

  • Het team is ingedeeld in twee loop/fietsgroepen. Een loop/fietsgroep heeft 4 lopers en 4 fietsers.
  • De loopgroepen wisselen elkaar om de 50 km af. Elke loper loopt 1 kilometer en geeft dan het denkbeeldige estafettestokje door aan de volgende loper.
  • Als de loper actief is dan wordt hij begeleid door twee fietsers. De fietsers lezen de kaart, begeleiden de loper door het verkeer en verlichten goed het wegdek in het donker. De lopers en fietsers hebben constant een personenbus in de buurt rijden die iedere keer een loper meeneemt of afzet.